Tävling på logen..

Idag var jag och tävlade med Bella & Ofelia LE och LD på båda, och det gick faktiskt bra ävn om jag inte vill inse det själv. Bella så nollade jag LE:n och fick rosette ;) och LD på  bella gick jätte bra fast jag fick ett nedpet på 4:e hindret. På Ofelia gick det också hyfsat men hon var helt ofokuserad och lyssnade ej så bra på mig så det blev 4 fel i LE och utesluten i LD men men. Det är bara ut och tävla mer så skärper hon sig nog. Hoppa kan hon det vet jag ju ;)







/ Nathalie

spöregn ifrån ingenstans

Jaha, när jag skulle åka upp till stallet kom det spöregn ifrån ingenstans?! så det blev ingen ridning utan bara mys i hagen! På tisdag kommer hovis och slår på nya skor och hon har ej tappat dem så ofta sedan bootsen kom på, ska sätta på bak oxå! Ja så vilan fick bli idag och imorgn ska jag rida lite dressage hade jag tänkt. Så det blir att rida ner och flasha på banan.


haha avslutar med en rolig bild..

/ Nathalie

Planering..

Idag är det tänkt att jag och fia ska rida ut en lång sväng med Ofelia & Lucky. Igår fick ofelia gå ett lugnt skritt pass red barbacka runt tornet bara. Imorgon får hon vila, hon känns så fin nu jätte mjuk och lyssnar jätte bra på hjälperna osv.

Om två veckor är det dags för tävling igen på logen och jag längtar redan! Ska ju ev ha med mig Bella oxå så mysigt med två ponnysar, älskar at vara i stallet och greja och dona!

Ps. Det ska bli en ny design snart!

/ Nathalie

Hv Polo HISS

Älskar denna pikeé från hvpolo ska verkligen införskaffa mig en sådan!
Finns på hööks för 599 kr.


/ Nathalie


Gårdagens hoppträning..

Gårdagens träning gick helt ok, har lite att jobba på tills nästa. mina ben är HOPPLÖSA och ska hänga med ut varje gång över hindret ska skaffa klister! Kändes super med den nya sadeln red mycket bättre i den och hoppade mycket bättre! Ofelia har dock blivit jätte konstig och ska korta in sig själv så grymt mycket och studsa fram till hindret även om jag har jätte lätt hand och försöker att driva med sätet.. Men det är jätte svårt, nästa vecka blir det ingen hoppträning uten dressyr för A-K, det måste bli så har mycket att jobba med där! Här är iaf lite bilder..



HISS

Åh, har som sagt ett swarovski pannband men har hittat ett till som är såå SNYGGT! dör lite varje gång jag ser det.

Har beställt det som är lite mer åt det guldiga hållet. I vanliga fall kostar dessa runt 1500kr men jag såg att Linn på dressyrmupparna hade beställt ett ifrån kyro.blogg.se Så jag kikade in där och hon importerar dem och säljer dem för endast 400 + frakt! Vilket kap säger jag bara!

Hennes blogg har ni här ---> http://kyro.blogg.se/

/ Nathalie

Hoppträning idag!

Japp det är fredag, och det är alltid lika nice med fredag. Sluta tidigt i skolan, hoppträning i grankärr och sist men inte minst helg! Har ca 3 veckor kvar i skolan och ikväll blir det chill grill hos min vän Clara sedan lite chill på berget kanske? men nog om det och lite mer om hästarna.

Ska som sagt åka och träna vid 18 tiden till grankärr, ska prova och hoppa i den nya sadeln. Har ridit i den två gånger nu och den är super skön. Jennifer ska med och fota idag så det kommer bilder kanske ikväll eller imorgon :)

Här kommer några dressyr bilder.



/ Nathalie

Gårdagens ridpass

Blev en härlig uteritt med grannen Ann på Zelica och jag på Ofelia, vi red barbacka och hade skit kul! Bestämde att vi ska rida till bunn och bada med dem nu i helgen eller nästa helg, tror det blir nästa helg hoppas på riktig värme då så vi kan bada med hästarna! Igår hittade jag även en hoppsadel som låg kanon på ofelia, Nadelles gamla så det var ju skit smidigt, ska rida i den idag :) Här är lite bilder ifrån igår..




eller ridbilder blev det ju inga, mest mys bilder.

CIAO!

Hejsan. Jag har hittat en ny hoppsadel som ska inhandlas i slutet av månaden! Är så grymt lycklig, ska prov rida iden idag! Nu kommer det lite bilder från ett av förra veckans ridpass.






/ Nathalie

Klubbtävling i Grankärr..

Ofelia
LE: Kom runt grunden felfritt kändes jätte bra, sket i omhoppningen.

LD: Hon hoppade och tog i jätte  bra på dom första hindrerna men sen tappade hon på de sista så de blev tre nedslag, mycket synd för det kändes mycket bättre på denna klass än förra och jag tänkte ta omhoppningen och hon var kvick och svarade mig jätte bra. Men men.


Bella
LE: Fick hoppa bella (ellies d-ponny) hon är lika gammal som ofelia. Men det är två helt olika hästar att rida, båda är lika lugna från marken. Ofelia är jätte kvick och svarar direkt medans bella är lite seegare men hoppar helt underbart! Bella tar i mycket mer när hon hoppar vilket ni kommer få se på bilderna. Ev, ska jag oxå tävla bella nu den 29 får se. Ska rida henne lite då och då när min syrra ska rida Simba. Tävlingen med Bella gick sådär, har bara ridit henne  en gång innan, hon hoppade jätte fint till och med hinder 3 då blev hon seg och jag drev jätte mycket, sen stannade hon 2 sec innan hindret och jag var beredd på att vända tillnbaka för att ta mer sats men då hoppar häst jäkeln så jag flög av! men det gick super bra, hoppade klart banan och tjena vilken underbar häst! :)



Ändå nöjd med resultaten! Bella lär ni nog få se mer av i min blogg. (hoppas jag iaf!!)

/ Nathalie

Foto..


Visste ni att fjärilar hade hår längst in på vingarna?

/ Nathalie

Dagens ridpass blir...

ut ..nog uteritt. Ut och klättra och få hästarna att lyfta på benen ordentligt. Jennifer ska hänga med och rida zelica idag. Kanske blir att försöka sitta på sky om emma är hemma.. Vi försökte igår men hon har någon slags sadel trång. Tänkte berätta lite mer om det i ett annat inlägg.


haha! Fail bild!

/ Nathalie


Ridpasset med Zelica

Testade på att rida Zelica en sväng igår när dressyr staketen var uppe på banan, och hon var hel skön att rida. Lyssnar och svarar direkt på hjälperna. Vill verkligen ha stor häst nu, som har gått en hel del dressyr och som även har talang för hoppning, om det är någon som vet en fin häst så säg till! Här kommer lite bilder på mig och Zelica.




Haha, vad liten jag är!

/ Nathalie

Förlåt!

Jag ränkade med att internet skulle funka hos pappa men det gjorde det tydligen inte! Ska fixa det ikväll. Nu ska ni äntligen få massor med bilder men först så ska ni få på det nya schabraket.





påväg ner till ridhuset..



Silverbootsen ifrån catago.

Super duktiga Alicia var nere på banan med sin häst Paulo.



Fina Zelica och min lilla syster stephanie!



Började med att rida lite på banan mycket tempoväxlingar sen skulle dom harva där inne så vi red ner till en hage där de ställt upp lite hinder, självklart kunde jag inte hålla mig så jag hoppade ett skutt och försökte också fånga upp ofelia efter hindret då hon har en tendens att dra iväg i full galopp. Det gick hyfsat bra faktiskt!

Red även Zelica igår på banan, mer bilder om det får ni senare idag!

/ Nathalie


Gårdagen!

Igår var jag inne och shoppade lite, det blev ett nytt tävlings schabrak från Glen Gordon och ett par silver boots från Catago. Idag ska jag rida i paddocken nere på logen.. Jennifer ska med och ta bilder så ni kan förvänta er mycket bilder ikväll! :) Juste måste bara säga att Hästen bobby som jag skrev om tidigare i veckan är tydligen funnen!

http://dressyrmupparna.se/bobby-hittad/3514#comments

/ Nathalie

Nytt objektiv :D

Japp, rubriken stämmer och objektivet är grymt! är super nöjd ( än så länge!) här är några provsmaks bilder men ej häst relaterade..



Fina hilda!


Försvunna hästen Bobby

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″



 


RSS 2.0