Torsdag

Idag är det torsdag och idag står uteritt på schemat, även fast jag är så otroligt sugen på att rida lite dressyr!
Gårdagens ridpass lydde såhär, Jag res ner till ridhuset men ofelia var jätte jobbig och skulle vända hela tiden så jag bråkade lite med henne tills hon gjorde som jag sa och gick dit ajg ville sen hoppade jag av och ledde henne ner för att jag inte ville bråka. Sen hann jag nog rida 15 min i ridhuset då skulle dom harva så jag fick gå ut på ridbanan och där skötte hon sig faktiskt riktigt fint. Kom 4 små ponnysar in på banan var av en var min egna syster hehe. Har märkt att jag ahr jätte mycket kvar att träna på i dressyren så jag måste verkligen ta och skärpa till mig nu och träna dressyr på riktigt inte hålla på med annat! Hon lossnade jätte fint i skritten igår även om ponnysarna var lite distraherande och efter ett tag blev hon jätte fin i traven oxå. Sen så fick jag sällskap av Elin, Jennifer (min syster) och Thea en bit hem till stallet.

Som sagt idag ska jag ta emd mig min kompis Elvira till stallet som ev ska bli medryttare på en häst i stallet. Så hon ska med upp idag och kanske rida henne en sväng. Hörs senare..

soon...

ikväll kommer det upp bilder på en ny grej pappa köpt till mig :) kan någon gissa vad det är ?

Arg/ledsen.

Åh jag är så irriterad, aldrig någon som vill rida! Förlåt för kass uppdatering men jag har helt enkelt inte haft så mycket tid dem senaste dagarna. Missade hoppträningen i fredags och nu är inte nästa förens om två veckor och jag blir så grymt sur. Ska skaffa en privat chaufför som alltid kan köra. Det är nog det mest jobbigaste när man så gärna vill åka iväg på träningar / tävlingar men föräldrarna inte kan köra eller är upptagna. Ännu mer jobbigare är det för oss som inte har så jätte intresserade föräldrar som får tjata vilket oftast leder till konflikter. menmen. Här får ni lite bilder.

Zelica och Stephanie

I lördags fick jennifer rida ofelia..

Jag flätar svans ;)

Juels / Jules Ofelia Princss..

Juste i helgen när jag kollade i ofelias pass märkte jag att jag har stavat hennes "förnamn" fel i snart två år, lite kul! Jag har alltid stavat Jules ofelia... Men det var tydligen Juels ofelia.. ;) Hittade massa bilder ifrån dagen jag avr och kollade på ofelia. Här kommer bilder ifrån Juni 2009. Enjoy!




sjukt smal var hon! Hon har nog bara varit i sverige i några veckor här..

Haha lilla hunden busade med ofelia.


Skogstur..

Det blev en skogstur idag, runt tegnertornet. Min vän elvira fick rida lite oxå, hon blev jätte glad haha. Och ofelia var jätte duktig när Elvira red. Clara var oxå med, as mysigt!



Bilder på Ofelia sommaren 2009 aug. Hade nog haft ofelia i 2 veckor när dessa bilder togs. Hon har verkligen förändrats!


Bilder från gårdagen..










Bilderna får tala..

Breakfast time..

Sitter i köket och solen lyser rakt in i mina ögon, härligt men irriternade! haha. Igår var det jätte blåsigt men jag red till ridhuset ändå tillsammans med Fia, ibörjan gick det inte alls att samarbeta för att ofelia skulle kolla på alla andra och hoppa till varje gång vinden susade till. Sen när det blev lite mindre ryttare i ridhuset så började hon koncentrera sig lite mer och lyssna mer på mig.  Sista varven innan vi skulle traska hem började hon lossna ordentligt. Ett tips till er som har unghästar sätt INTE på halsförlängare,graman osv. Stort misstag jag har gjort. Varje gång du vill arbeta den i form kommer den bara protestera och söka sig efter halsförlängar stödet. När du har såna hjälpmedel på så tar hästen bara stöd ifrån hjälpmedlet och hänger inte alls med på vad du gör med händer/skänklar. Och oftast så går ju hästen i form när du har hjälpmedel så att då tror du själv att du gör rätt fast man inte gör ett enda piss. :/




Mys häst, Hade glömt att lägga in bilderna från igår och kameran ligger uppe hos pappa. Blir massor av bilder senare promise ;)

Våren påväg..

Märks att våren är påväg och det är skönt! idag kommer min moster till oss och jag hoppas på att hon har med sig sin super kamera så jag akn sno med den till stallet och ta fina portträtt foton! Vill göra om designen till något vårigt men tror att det får vänta i någon månad till.

Igår blev det noll uppdatering hade fullt upp. Slängde på ofelia regntäcket igår känns som det är för varmt med ett 300 grams täcke nu? Idag ska Fia träna mig i dressyr, hoppas på att utebanan är fin så vi kan vara där och rida och ta lite bilder.



inget stall..

Idag blir det inget stall för mig, min söta syster jennifer fixar kvällen i stallet åt mig och kollar till mitt lilla hjärta Ofelia. Detta innebär då att ofelia får vila, hehe. Imorgon blir det nog uteritt eller kanske ett dressyrpass i ridhuset? är riktigt sugen på det faktiskt. Ska försöka boka in ett dressyrpass med AnnaKarin i grankärr någon dag.

Tack sötnos!

Sadlar..

Är ju som sagt på jakt efter en ny hoppsadel och igår bloggade jag lite om tekna hoppsadeln som jag inte visste så mycket om. Vore kul om fler kunde uttala sig lite om just tekna hoppsadeln.
Nu har jag oxå varit inne på Santa Cruz hemsida och hittade två sadlar jag tyckte var snygga och såg ut att passa mig bra. Den första sadeln heter Santa Cruz Anicce, denna sadel har något mer öppnare säte. Sadel som passar både höga och låga mankar.

Nästa sadel heter Santa Cruz Basel, denna är en fransk modell av hoppsadel. Lite djupare sadel.

Som ni ser på bilderna så varier min smak verkligen. Självklart vill jag ha en svart sadel då resten av min utrustning är svart. Är jätte snyggt med den där kaffebruna färgen som det är på Basel sadeln.

Har inte haft några av dessa sadlar innan? Vet ni läsare något om dessa? Provade en santa cruz på Charlies i lördags och den var väldigt bekväm!

Hm..

Igår fivk ofelia vila, orkade verkligen inte ta tag i livet igår. Idag är ju egentligen hennes vilo dag men jag funderar på fiall jag ska rida ut ikväll eller om jag ska longera henne ikväll eller något.. Vi får se helt enkelt.

Sadlar..

Var som sagt på charlies igår och kollade lite på sadlar. Tror en av andledning till att jag fluyger av så ofta är frö att varken jag eller hästen trivs, eller passar bra i sadeln vi har nu till hoppningen. Jag flyger aldrig av i dressyrsadeln hur mycket hon är bockar/stegrar. Igår hittade jag sadlar från TEKNA, ingen aning om vad det är för sadel. Men den såg riktigt fräsh ut och var ur skön och med jätte bra stöd. Någon som vet lite mer om sadeln eller som har den själv?


Solen lyser..

Vakna upp och kolla ut ur fönstret och se att solen skiner är nog ett utav det bästa som finns, speciellt nu när det kom så mycket snö. Just nu sitter jag och kollar på the last song, och funderar på vad jag ska göra med min lilla pålle idag. funderar på om jag ska fortsätta med long rading, tror det heter så ;)

Kollat...

Åh, jag har kollat in nya vår ridkläder inför vår/sommar 2011. Jag hittade världens snyggaste jacka som jag SKA HA och en keps som jag oxå ska ha! hehe.. ska även köpa mig ett par kingsland vantar då det är otroligt grymt grepp i dem. Såklart så tvingade jag min syster jennifer att ta kort på mig hehe, så här kommer bilder på det som ska bli mitt hihi!



Snygg tävlings outfit? hot or not? Kommentera ;)

Tävlingen..

Okej, nu tänkte jag berätta mer om hur det gick idag och det gick sådär! Allt började jätte bra, hon gick på transporten jätte fint gav henne 2 min med tänke tid och sen sa hon själv "kom nathalie, nu går vi in i bussen" inga problem lixom. Jag blev överlycklig. Hon var jätte lugn hela vägen till grankärr (inte lång väg med iaf). Banan var relativt enkel och jag memorerade den noga men jäkel till häst vägrade ut oss på 3:e hindret, jag fick hoppa klart banan, 4e och 5e hindret gick jätte bra sedan var det de sista hindret och då vägrade hon en gång och sedan så hoppade hon ett jätte skutt och bockade direkt efter hindret så ja, jag flög av åter igen. Haha! Men men, det är bara att fortsätta träna! Allt annat gick ju jätte bra så jag ska inte klaga alls.


Två bilder på min älskling från idag.


Bilder från tävlingen!

Jag berättar senare om hur det gick osv här kommer bilder, enjoy!









video från frihets dressyr..


Önska oss lycka till på tävlingen ;)

Tävling idag!

Idag är det tävling i hoppning. Är liite nervös men inte så jätte, hoppas bara hästfan vill gå in i bussen idag ;)
Här kommer bilder ifrån torsdags!





Sista bilden är på Sofia och hennes häst Lucky, hon tränar lite western på bilden..

Igår gick ofeli ett betydligt lugnare pass än alla andra dagar i veckan, jag longerade henne eller jag kommer inte ihåg vad det heter men man har tömmar ist för longeringslina och sedan så stårman i mitten, hon gick jätte fint, kunde dock inte trava så mycket för att det var för halt.

DET SNÖAR!?!?!?!

Vaknar nu på morgonen och går ut i tvättstugan och ser att det ligger nästan en halv meter snö!? WTF! nononononononono!!! igår kunde man gå med trenchcoat och converse + solglasögon? nu blir det uggs och hela rubbet?! neeeeeeej, jag som tänkte igår att jag tar inte på några snösulor för de är vår nu. Dumma mig! tur att jag tog broddhål iaf! Kommer upp bilder ifrån gårdagens pass senare!




sunny day's

Älskar när solen skiner och när man kan rida ut och ta jätte fina kort osv! Idag blir det markarbete som jag har skjutit på jätte länge. Ska oxå träna på att ställa henne och få henne att gå ordentligt ska få hjälp av fia (sofia) Jennifer ska hänga med och filma / fota. Kommer upp en film från i tisdags idag oxå! I slutet ska både jag och fia släppa våra hästar så de får springa av sig och jag tänkte köra lite frihetsdressyr övningar.




blinded by the dark..

Åhh varflr sover jag inte längre? blir så irriterad på mig själv. Idag är det ridhuset som gäller och bommar och ridvägar står på schemat! hoppas det kommer gå bra. Vi hörs senare måste försöka sova lite till..

Uteritt

Det blev en rejäl sväng i skogen idag, jätte skönt fast det blir lite rått när vinden blåser i ansiktet på en. Imorgon blir det markarbete i ridhuset tillsammans med Sofia vi tänkte köra lite frihets dressyr tillsammans oxå! Nä nu ska jag lyssna vidare på SLEEP listan på spotify och chilla galet med min fina vän hilda.


love.

Bilder del 2









Jätte bra strech övningar!


Mer bilder..






























haha snygg sits jag har?!

Solen skiner..

Det är redan onsdag och solen börjar sakta men säkert ta sig upp mot himlen! Idag blir det uteritt med Spofia & lucky! Kommer bli jätte härligt om vädert håller i sig. Här kommer lite bilder från igår.





Mer bilder kommer under dagen!!!

Dressyr/Frihetsdressyr


Red som sagt ner till ridhuset och påvägen ner så gjorde jag massa öppna och slutna på vägen. Det gick jätte bra, hon lyssnade jätte fint på hjälperna. I ridhuset övade jag på att rida ridvägarna noga, samt tempoväxlingar och det gick jätte bra. Hon ville dock inte arbeta i form tyckte det var jätte jobbigt så jag gjorde lite öppna och slutna i ridhuset oxå. Sen i slutet av passet så arbetade hon jätte fint i form. Körde även lite frihets dressyr och det gick verkligen SKIT bra, hon följde efter mig som en liten hund..och tappade hon koncentrationen så var det bara att ropa hennes namn så kom hon till mig. Underbara hästis!




Godnatt, btw imorgon kommer massa bilder ifrån dagens ridpass..


The weather

är underbart! Jag har tagit fram min moped och det är jätteskönt då kan man åka vart man vill när man vill. Jag väntar på min syster så hon kan bli klar så vi kan åka till stallet :) Under väntetiden blir det lite ghost whisperer.



Idag..

Som jag berättade igår kväll så blir det Markarbete med lite frihetsdressyr på kanten. Jennifer ska hänga med mig hon ska fota och filma. Så i efter middag kan ni förvänta er en stor bildbomb! ÅH jag var så nära på att tappa bort mitt minneskort till kameran idag i skolan eller rättare sagt jag tapade bort det men en söt tjej i min paralell klass hittade det och jag fick tillbaka det. Hade inte överlevt en sec utan minneskort till min kamera!!!

Frihets dressyr..

Imorgon hade jag tänkt att rida ner till ridhuset och köra lite markarbete i 20 min och sedan släppa ofelia i ridhuset och köra lite frihetsdressyr med henne. Jag börjar bli mer och mer intresserad blir så facinerad av det sättet man kommuniserar med hästen, att ha sån kontroll på sin häst från marken är inte många som har spec inte jag. Jag blir så putti nutti med min häst och låter oftast henne göra som hon vill när jag inte orkar bråka med henne. MEN det ska bli ändring från och med imorgon ska jag träna frihets dressyr och horsemanship minst en gång i veckan. Och det behöver inte ta mer än 10 min per dag, men de ska göras! Imorgon blir första passet att prova och leka lite med henne och se vad hon gör osv. Hoppas att det inte kommer in någon som ska rida osv..

Bilder lånade ifrån google


Tobbe Larsson, grym på frihetsdressyr. Vill jätte gärna åka ner till Falsterbo i sommar och kolla på honom!
Godnatt.


Jag och Veronica..

Här är två bilder på mig och veronica. Vi är i samma hopp-grupp på fredagar. Rätt mycket skillnad på våra hästar hahaha!!






Nyrakad...

Jag vet att det är jätte dumt att raka hästen så här "sent" iom att dom snart sätter sommarpälsen men jag upptäckte att ofelia har lite svettexem och får små små skorpor som kliar, så jag hade inget val! Snälla Fia hjälpte mig att klippa henne och ofelia var så duktig som förra gången vi klippte henne :)





Nakenfis!

Ofelia och hennes nya bästis Lucky


Bilder från lördags..






Lite bilder ifrån tävlingen..
Det gick sådär, på 60 så kom vi runt och hon råkade peta ner ena bommen.. på 70 så kom vi till hinder tre eller fyra och direkt efter hindret så började hon bocka som en idiot så jag blev avslängd. Men jag är nöjd och på lördag kör vi igen men med betydligt mycket bättre resultat!


Tidsinställt..

Nu är jag i stallet och förbereder inför träningstävlingen..
Det här är saker jag alltid måste göra innan tävling mm.

  • Ny putsade skor träns & sadel
  • Ny tävttade schabrak/huva/benlindor/transportskydd
  • Välvårdad häst = tvättad och nyklippt (underhaka öron mm.)
  • Rena tävlingskläder. Tycker det är jätte inte äckligt men det ser så ofräscht ut med personer som kommer med gula/svarta fläckar på vita ridbyxor osv..
  • Ha KUL innan på och efter tävling. Allt handlar inte om att vinna utan att ha kul.


    Håll tummarna för oss idag.


+++++

Åh älskar att vakna på morgonen och kolla på termometern och se att det är plusgrader. Snön är nästan borta och det är så underbart!! Skönt att slippa köra transport på isgata oxå! Åh okej lite nervös är jag faktiskt.. men nu ska jag frösöka vila en halv timma till sen ska jag klä på mig äta frukost åka till stallet och göra iordning min finafina ponny ♥

Tävlings nerver...

Det var ju ett tags sedan jag var ute och tävlade och tränade osv, Jag kommer ihåg att förut hade jag jätte mycket nerver inför en tävling nervös och oroade mig jätte mycket. Nu när jag har en ännu mer ovan unghäst som inte alls är van vid tävlingar osv, är jag lugnare? Konstigt det borde varit tvärt om. Men jag känner nu att vi har varit i väg på grankärr ett par gånger nu och Ofelia känner ju till stället samt så börjar vi två bli rätt sammansvettsade vi känner varann bättre än vi någonsin gjort innan.. Ett tips till dem som blir väldigt nervösa inför tävlingar är att bara åka och träna och tävla ännu mer, nerverna lägger sig och du/ni kommer komma över det. Så ut och tävla/träna eller bara åk transport med hästen!!




Dagens ridpass med Kerran & Clara


Jag red ner till ridhuset och red lite markarbete övade på att fatta galopp på raksidorna det gick ganska bra faktiskt dock var hon jäääätte pigg. Kerstin och Clara mina klasskompisar var med mig i stallet och de tog fram ett hinder oxå så det blev några skutt på det. Inte alls många iom att jag ska på träningstävlingen imorgon. Är jätte peppad. Här kommer lite bilder från idag.

Kerstin ska hjälpa mig torva i boxen.





Zelika

Lucky på bilden.
Det är min vän kerstin som fotar, hon gillar nog närbilder?







Avslutar med denna bild på mig ofelia och clara :)




Nu...

åker jag till stallet mdd Clara & Kerstin som vill hänga med dit idag så söta var dom när dom frågade. Så ni kan ju förvänta er massa bilder sen. Tror jag rider ner till ridhuset och rider lite med vita benlindor osånt. Känner att jag är lite lik Ingrid hon som har dressyrmupparn.blogg.se hon gillar oxå att klä upp sig lite på hemma plan det gör jag med.



Nya hästarna..

Här kommer bilder på de nya hästarna i stallet.

Zelika på 17 år , står hos oss för att ägaren inte har plats hemma så emma har henne tills vidare :)


Lucky star ägs av Sofie en ny tjej i vårat stall

Detta är ludde och han ägs oxå av Sofie.

Detta är jennifer, hon flyttade till stallet här om dagen. Hon står här på försäljning, mejla om ni är intresserade just nu ligger priset på 4000 kr. En mycket lovande individ lämplig för dressyr då hon har lååååånga fina ben!





vad hände i måndags?

Tänkte berätta för er nu vad som hände i måndags.. I måndags så skulle jag åka till stallet direkt efter skolan men så fick jag reda på att vi hade modevisnings repetion så jag skulle inte hinna att åka till stallet. När jag var på repetionen så fick jag massor av samtal från emma men jag kunde inte svara och heller inte ringa upp då min telefon är spärrad. Sky och Ofelia hade sprängt staketet in till hingsten Kilroy. Det var säkert världens kalabalik men men.. Jag tror  säkert att ofelia har blivit betäckt och det här är verkligen inte rätt tilfälle till att få föl osv, vi är ju mitt uppe i träning och tävling och massa så jag kommer att ta ut vet och göra ultraljud. Det var alltså därför Kilroy åkte och hit kom Celika och tog kilroy's plats.

Vi får ta och sätta upp sånt här staket..




Dagen den 11 mars

det är redan 11 mars snart har halva mars gått det är helt otroligt? Imorgon är det tränings tävling i grankärr och mitt mål tror jag var 60 & 70 om jag inte minns fel och jag ligger i shack med min plan. FEELS SO GREAT!! Nästa lördag är det Klubbtävling i Grankärr och då satsar jag på 70 & 80 hoppas det går bra imorgon! Förra fredagen var ofelia jätte jobbig att lasta. Ångrar så mcyekt att jag inte filmade i somras när vi lasttränade så jag kunde visa er hur vi har arbetat med det. Nu är hon mest bara fjantig och dummar sig när hon ska gå på och ibland springer hon in man behöver knappt smacka. Hon är lustig min lilla bushäst! Idag blir det ev dressyr i ridhuset tror jag.




Hingstar ett problem?

Som ni vet så har vi haft en hingst i stallet Kilroy, det har hänt två incidenter. Stona har rymt två gånger och sprängt staketet in till honom, och en av de gånger hände i måndags och min häst var en av dem som hade sprängt staketet så nu blir det till att ta ut vet och ultraljuda lilla felan!

Vad tycker ni om hingstar? Jag ser det egentligen inte som något problem så länge hästarna kan hålla sig i hagarna och hingstarna är väluppfostrade och inte stökiga! Igår åkte Kilroy hem för emma vill inte utsätta oss hyresgäster för något mer och när hon kom hem hade hon med sig Celika. Ska ta bilder på alla hästar idag. Har även kommit en till tjej till stallet, har inte träffat henne ännu, känner mig jätte otrevlig? Men har helt enkelt inte varit där samtidigt..

Kilroy var en underbar hingst med grym kapacitet inom ridningen han har gått kür klasser i dressyr och mvs i hoppning.


två nya kilroy ;)


Ingen uppdatering..

Förlåt, jag har haft fullt upp med modevisningen nu i två dar men nu är ju den slut så nu blir det mycket mer tid på hästeriet. Idag regnar det här i lilla gränna? hur sjukt är inte det? Det kan inte regna nu?! Ska iaf rida ut en sväng idag blir runt tornet skulle jag tänka mig. Imorgon blir det dressyr..  Uppdaterar mer ikväll Puss.

dålig människa..?

Ush jag känner mig som en jätte dålig människa / ryttare mot min häst.. Jag har inte ridit ofelia på två dagar nu. Men men imorgon blir det uteritt en sväng tisdag blir kanske ridning modevisningen är ju då men hinner nog rida innan efter som att jag är ledig. Onsdag blir det dressyr / markarbete Torsdag markarbete Fredag uteritt Lördag tääääääävling! och jag måste anmäla mig imorgon. Söndag får hon vila :) oj, där var hela veckan planerad. Blir nog igen mer uppdatering idag. Godnatt


bloggen är ..

Jag har bloggat i 1 månad idag såg jag hehe, kul kul ^^


Ofelia tror att man ska hoppa över trav bommar..

Sen gick det bättre..


Jag och lollo

Lite bilder, igår var jag och kollade på ett nytt objektiv..som ska inhandlas snart....


Hjälm/hjälmar...

Igår när jag avr i stan kollade jag på en ny hjälm. Jag tänkte verkligen efter jag menar jag har trillat av ganska många gånger med den hjälmen jag har nu och den börjar bli lite sliten och hur mycket hjälp / skydd finns det kvar i hjälmen? Det borde finnas en sådan mätare, hittade en hjälm som jag har haft sedan jag började rida, tror inte folk är så särskilt duktiga på att byta hjälm och jag tycker hjälmar är jätte svårt. Det ska vara snyggt bekvämt och den ska skydda. Jag provade John Whitiker hjälmen den var sjukt bekväm och satt jätte bra, som format efter mitt huvud. Nackdelen är att den är ganska dyr.. mellan 2500-3000 kr för en hjälm.. hm? Pengar eller sitt liv?




Vasalopps dagen..

Vasaloppet är ju idag och vad gör jag? Jo jag ska bara ligga och sova och kolla på film hela dagen har jag bestämt mig för. Var uppe så himla sent igår det är sjukt, var ju barn vakt och nu är jag så trött så jag kan knappt skriva.. Vi kollade på Harry Potter filmerna baklänges igår? och jag som aldrig har sett dem innan blev jätte förvirrad haha, så ska kolla på alla i rät ordning idag. HAr ju aldrig sett dem och dom var ju jättebra!!! Har inte bestämt mig än hur jag ska göra om ofelia ska vila idag också eller om jag ska rida ut en tur isfa ska jag åka upp nuuuuu. Kan inte bestämma mig har verkligen besluts ångest. Men det lutar åt att jag rider ut en sväng i skogen, måste röra på mig och få frisk luft. Kommer göra jätte ont att rida med detta blåmärke på rumpan men det är väl bara att bita ihop i guess? Bilder kan ni ju iaf förvänta er :)


Bild kollage

Slängde ihop ett bildkollage här om dagen men kom ju aldrig på hur man sparade? Picasa är nog det krångligaste bildredusherings program jag någonsin använt mig av. Som sagt så flög ju jag av igår så idag fick ofelia vila ihopp om att jag ska bli bättre så vi kan träna imorgon.

Var inne i stan en sväng idag med pappa och jennifer,  jag handlade med mig pälsglans och en makapär till att ta bort broddarna med. Just nu sitter jag och är barnvakt med min älskling och vi sitter och kollar på Harry Potter 2 tror jag.. har ingen koll på de filmerna. Ska uppdatera lite mer ikväll.


Inköpslista...






























Detta ska inhandlas
Röda withiker ridbyxor så snyggt!
Hv polo Piké till tävling
Svarta GlenGordon skydd
GlenGordon outfit till hästis
Withiker grimma
Kingsland handska, provade ett par idag grymmt grepp i dem!
Hv polo jacka
Bling bling pannband till hopptränset










Video Katta träning..



Hon var så duktig min lilla älskling

kass uppdatering.

Jag har varit jättedålig på uppdatering i några dagar nu men har inte haft så mycket att säga.. Igår var det hoppträning gick susen! men dock så flög jag av så har ett jättestort blåmärke på hela röven, nice? Jennifern filmade så den kommer upp lite senare idag, ska även lägga upp några kort som blev ok.


Hoppträning

Taggar as mycket till hoppträningen ikväll men först ska jag ta mig en tupplur tror jag måste städa rummet oxå.

i was born this way..

Blev inga bilder i stallet idag, kameran hade laddat ur. Det var ju lite synd iom att stephanie red hade evlat haft lite bilder, det är inte ofta hon är med i stallet oså. Det gick jätte bra att rida hon skötte sig så fint och imorgon blir det efter längtad hoppträning!! Då ska Jennifer med och filma lite kanske och ta kort.


Skitigt täcke, borde tvätta det plus hästen..

Dagens..

Idag så blir det dressyr / markarbete i ridhuset funderar på att lägga fram lite bommar och trava över osv..
Igår skulle egentligen min syster Stephanie hänga med och rida men det blev jennifer som hängde med istället så idag är det step's tur ;)




Haha bjuder på den bilden, snacka om att alla hästar ville ha min uppmärksamhet igår..




Gaaalen häst!!


Helt sjukt?

Bildboooomb!!!

Har varit i stallet en sväng och jag skulle egentligen ridit men jag hade verkligen ingen lust jag ville bara mysa och slappna av och tänka på ingenting, skratta! Så vi myste massor med hästarna. Här kommer den fetaste bildbomben ni någonsin sett..




Byxor CRW
Collage tröja Grennaskolan
Strumpor Kingsland



Buzz säger: Nathalieeee lek med oss då!!




Sigge är 7 månader gammal och han vet redan vart han ska sätta nosen?



seriöst

behöver ett jobb nu!

Today..

Nu ska jag gå upp ur min säng och göra mig klar inför skolan, efter skolan bli det stallet dressyr står ju på schemat idag.

Resten av bilderna..

Här kommer resten av bilderna från stallet, jag red inte eller något idag utan hon fick vila. Imorgon blir det dressyr och min lilla syster stephanie ska med, hon ska få rida lite tänkte jag.

Hjärtan såklart!

Ordning och reda!

Vilket är finast ?

kärlek


Ordning ordning ordning


Massa kärlek från oss två till alla söta läsare som kommenterar så söta kommentarer!!

Chill night in the stable












Kommer mer bilder senare ikväll.. Bilderna får tala för sig själva.


Old pics..

Min gamla dator pajjade ju i höstas och då försvann alla mina bilder eller ah, han som fixade datorn bad om ett usb minne så dom finns på usb minne om jag vill ha dem har bara glömt bort att hämta det. Men iaf min syster hittade massa bilder på sin dator från tiden då vi hade ett russ vid namnet Ido och jag hade min ponny Forricka♥

Forricka och min syster jennifer sommaren, 2008 shit vad länge sen!!

Tokstållen ido vi hade i ca 8 månader, vi blev lurade när vi köpte honom. Han var inte inriden ordentligt så när jennifer skulle rida honom så var han jätte konstig och stökig allmänt jobbig. Men jag red till honom och sedan tog en söt tjej vid namn Marion hand om honom fast han stod kvar hos oss. Sedan hösten eller vintern 2008/09 blev han såld till en mysig familj.

Älskade pappa och idopido, Ido hoppade ett antal över sin box som för övrigt var högre än han själv? Ibland när vi kom hem från ridturer stog ido i stallgången och mumsade hö? haha.

Fast han var en riktigt go häst, han ville bara väl han hade ju aldrig blivit uppfostrad ordentligt hur kunde han veta vad som var rätt och fel?

Min älskade ponny Forricka, om jag kunde skulle jag ta tillbaka henne. Hon älskade min pappa, hon var ganska rädd för vissa män men hon älskade verkligen pappa! Detta är nog den häst som ligger pappa varmt om hjärtat, han tyckte så mycket om henne. (han tycker om ofelia med)

Saknar dig så mycket!


Objektiv..

Som jag sagt tidigare så ska jag snart inhandla ett nytt objektiv till min kamera! Jag har en Nikon D60 är jätte nöjd med kameran den är lätt och tar bra bilder om man nöjer sig med orginal objektivet om man mest har kameran till att ta bilder på familjen och vänner osv. Men vill man ha bra bilder i fart så krävs ett bättre objektiv. Har hittat två st objektiv som är lite intressanta..

Min älskade kamera.



Det ena är ett Tamron Objektiv 18-200 heter det. Bra zoom perfekt allround objektiv. Priset ligger på ca 2000kr

Det andra är ett Tamron AF 70-300 DI Nikon. Super bra zoom och låter kameran ta riktigt bra bilder och komma riktigt nära, fångar upp bilden. Priset ligger på ca 1700kr..

Det bästa är väl att åka in till en affär så man kan få svar på sina frågor. Jag skulle ju vilja testa objektivet, det måste ju gå? Är mest intresserad av den sista jag skrev om.. den verkar riktigt bra. Men jag kan ju ha helt fel..


Back on Track ryggskydd..

Igår när jag var på hööks så bad jag om att få prova back on track ryggskydd. Händer rätt ofta att jag får jätte ont i ryggen nu för tiden när jag väl slappnar av och ska lägga mig i sängen och sova, och jag har funderat och tänkt på vad jag gör för fel, och kanske är det något jag gör när jag rider iom at jag nästan rider 4-6 dagar i veckan! Förmodligen har det något med hästarna att göra plus min "ryggsjukdom" (har skolios = sne rygg) men läkarna gör inte så mycket åt det för det är inte så illa. Back on track har då ett bra ryggskydd som man kan använda när som om jag förstod dem rätt, back on track är kända för att smärtstilla och häva infektioner i leder och muskler. Är det värt att lägga 500-600 kr för ett ryggskydd till mig själv? Har haft en del back on track saker till min förra häst och jag fick posetiv respons tillbaka då, kanske är värt att köpa ändå?





Frågestund?

Kanske skulle ha en frågestund? skulle ni läsare vilja det?

Mitt hår..

Håret blev super bra, håret är choklad mörk brunt. Ser jätte fräsch ut och det tävkte verkligen den röd skimriga tonen jag hade innan i håret. Stämmer in med min riktiga hårfärg oxå så nu är jag Nathalie ala natural. *blink*
Det är brunare i verkligheten ser svart ut på bilderna :/




Bakom skönheten gömmer sig odjuret. Jag bjuder på en bild utan smink!


swarowski pannband

Har hittat ännu ett pannband som jag blivit kär i.
Detta pannbandet är med större stenar, helt sjukt underbart fint! Ska jag önska mig i födelsedags present! Finns på Hööks och Charlies.

Visste ni att Charlies Häst & Hund har en ganska stor grej på G, de ska nämligen öppna en webshop.. Håll utkik och öronen öppna, den kommer snart. 




Just nu...

Sitter jag med färg i håret, haha jag ska absolut inte bli blond.. Vad tror ni att det blir för färg? Ska visa sen ska skölja ur om 20 min ;)

Nya pannbandet..

Här har ni bilder på det nya pannbandet till ett av mina träns. Åh blev så sugen på att köpa ett lackat träns, men jag har två träns och det räcker. Måste lära mig prioritera rätt saker! ( uhhh vad säger du om det Emma? haha) Emma klagar på mina bling bling!

Här kommer två bilder utan blixt.

Suddigt..

Med blixt ser det ut såhär..

Min bebis så söt!

Erkänn hon passar rätt bra i det nya pannbandet? Love the bling bling style ;)

Nu ska jag färga håret ska bli blond!!


1 mars

Igår blev det ingen uppdatering alls sorry! Jag var i stan halva dagen och gick i skolan till kl 4 suck! I stan provade jag kläder för den kommande modevisningen den 8 mars för alla kvinnor & tonårstjejer. Grennaskolan arrengerar detta, kom och titta vet ja. Igår köpte jag nya saker till tränset, och det blev som ni säkert anade ett fint swarowski pannpand. Ofelia passade jätte bra i det! Sedan igår kväll hade jag jätte migrän och jag red dressyr oxå så jag var helt slut när jag var hemma, btw jag var hemma kl 22!! Det får jag lida för idag med världens migrän. Lovade mamma att inte sitta vid datorn så mycket är inte bra för mitt huvud, men uppdaterar mer idag i promise!

RSS 2.0