Söndag kväll

Nu tar snart denna veckan slut imorgon börjar en ny! Ska lägga mig tidigt så jag är utvilad och beredd för en ny vecka. Imorgon ska jag in till stan och handla lite nya delar till ofelias träns, någon som kan gissa? Rätt svar får en länkning. Jag ska även leta efter nya ridstrumpor och pannband? Jätte smidigt att ha nu när våren kommer och det kan vara lite rått, men för varmt med mössa. Glöm inte att jag drar "veckans sötaste" imorgon så mejla in bilder på dig och din häst/ eller något annat djur hund, katt eller kanin? Godnatt.


Tävlingsgymnastik


Bloggen handlar ju mest om mig och min häst och allt runt omkring hästar. Som kanske inte många visste är jag även tävlings gymnastik lärare, jag tränar Gränna AIS gymnaster. De är super duktiga och här kommer ett klipp på vad vi gör.


På filmen är det Elin, hon gör flickis grym tjej!


Gymnastik..

Nu är jag förmodligen och tränar gymnatsik men smart som jag är gjorde jag ett tidsinställt.. Igår kväll var jag och jennifer i stallet till typ halv nio. Jag hade kvällen så vi mockade och städade och pysslade om hästarna oså, vi mockade sky's box två gånger vi såg inte att det redan var mockat hehe. Jag klippte Ofelias man igår och flätade svansen som jag alltid gör och borstade jätte noga osv. (borstar alltid noga) men ah.. Här kommer lite bilder och senare ikväll kommer en rundvisning på stallet..


Klipper ofelias man då hon hatar när man rycker, tycker det blev riktigt bra faktiskt.

Ofelias fina svans, flätar för att svansen ska hålla bättre och för att hon inte ska skita i den, det fyrser ju fast och är jätte jobbigt att få bort om man inte har möjlighet till att duscha svansen. Blir fint när man flätar oxå.

Min älskling!


Besöksrekord.

Såg att jag hade besöksrekord idag, kul. Hoppas fler hittar till min blogg.

Ska köpa nya skydd till ofelia då dom jag har är slitna, dom funkar ju men det är ju alltid roligt med nytt. Såg att en tjej tipsade om Glen Gordon skydd, kollade även på dem inne på Charlies igår så jag tror att det blir dem.


Fast jag ska nog ha svarta! Tycker dom är riktigt snygga fashion fast ändå simpelt. Materialet är smidigt oxå bara att tvätta i tvättmaskinen eller spola av. Här kan ni beställa skydden, priset ligger mellan 400-500 kr beroende på vart man köper dom, skydden finns oxå på Charlies Häst & Hund.

Film från ridpasset..


Dagens..



Jag och jenifer red ner till logen, medans hon redfram Ofelia byggde jag upp lite hinder.. Började hoppa fram på ett sockkerbits hinder, sedan la jag upp sockerbiten till ett räcke låg ungefär på 60 cm. Jag hoppade även ett vanligt räcke med en bom framför som låg på 80 cm. Ingen riktig hoppträning hoppade bara för att öva på det Katta sa åt mig att öva på. Jennifer tog lite kort och filmade oxå! Så det kommer upp ett litet klipp. Jätte svårt för kameran att fånga oss över hindrerna men här får ni några bilder som blev ok.

haha kul att hon hoppar högre än vad hon behöver..

Gaaah blir galen hatar suddiga bilder. Jag SKA köpa nytt objektiv nu!

tror det ligger på 80 här.. hon är så duktig min lilla bebis!

Lågt det ser ut.


Jennifer fick rida lite idag också, hon hoppade ett skutt oxå så duktig!

Åh!

Vilka söta läsare jag har, tänkte svara på en fråga jag fick. Hur länge har jag ridit? Jo jag började på knatteridning när jag var 3 och sedan dess har jag ridit regelbundet alltså till en början 1 gång i veckan sedan när jag var 10 år fick jag min första egna häst Moa en shettis som jag kom riktigt långt med en helt underbar barnponny! Sedan fick jag min tävlingsponny Forricka som jag skrivit om innan i bloggen! Nu har jag min älskling Ofelia. Kommer massa bilder och även en film snutt från träningen idag.


Nytt i garderoben..

som sagt igår var jag inne i stan och detta följde med mig hem!

ush suddig bild men det funkar väl!

Ridbyxor från Hööks märket CRW
Piké från Hööks märket CRW
Strumpor från Charlies häst & hund märket kingsland


Hungrig!

Ush här sitter jag framför datorn och håller på att hungra ihjäl mig! Har gjort en liten film på stallet som kommer komma upp under morgondagen. Har fått för mig att det är söndag idag så jag går och tror att skolan börjar imorgon men jag har fel! Det blir att sova utttttttt imorgon hehe... Nä juste blev precis påmind om att jag har utsläppet så det blir ingen sovmorgon.. Imorgon blir det hoppning, då kommer det för hoppningsvis lite bilder oxå! Vi hörs imorgon nu ska jag äta.


Shopping runda..

Var precis på en snabbis shopping runda här i jkpg, självklart på Hööks & Charlies..
Jag fick med mig två saker till mig själv ifrån hööks kan någon gissa vad jag köpte?? På Charlies tittade vi på hoppsadlar.. Jag vill gärna ha en Prestige hoppsadel men vi får se vad som kommer in och vad som passar. Har även tänkt att åka till Sharpman utanför Ödeshög och kolla på sadlar! På Måndag blir det stan igen och då ska jag köpa med mig lite nya delar till mitt dressyr träns, så det får ni se då! Bilder kommer ut på det jag köpte sen!


Lördagmorgon..

Det är något fel på mig, när jag väl kan ta sovmorgon så går det inte? Jag ska prova och ladda upp bilderna som inte gick att ladda upp igår eller i förrgår!










Kilrooy & Camilla

Jag & Buzz myser!



Buzz är nykomligen i stallet och är så grymt kelig!

/ Nathalie

Horse Show via nätet

Just nu sitter jag och kollar på hoppningen 1.50 via nätet här kan du kolla. Malins häst var jätte fin, hoppade med riktigt fin teknik! Nu  hoppar Svante Johansson shit vilken fin hingst han rider. Vilka duktiga svenska hoppare vi har, många "nya" unga tjejer som är påväg uppåt. Heja sverige heja!!


Svante & Saint Amour

Min favorit Rolf göran bengtsson! Har inte sett honom nu..hoppas han kommer nu under kvällen.
Nä nu måste jag fortsätta kolla. Hörs senare / Nathalie


Veckans sötaste..

Tänkte köra igång med något kul, så det fick bli "veckans sötaste bild" Skicka in en söt bild på dig och din ponny så utser jag en vinnare som jag lägger upp här på bloggen tillsammans med en länk till eran blogg. Låter det skoj? Då kör vi igång med denna veckan tycker jag. MEJLAmejlamejla... [email protected]




Jag & Ofelia ♥

Göteborg Horse Show

Åh jag vill oxå vara där! Jag har bänkat framflr datorn och tv.n jätte mycket nu dom här två dagarna! Idag ser det ju ut så här:

Fredag 25 februari

13:20-17:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix... pågår just nu!
18:00-20:00 Internationell 1,50- hoppning

Lördag 26 februari

10:00-10:40 Young Rider Krafft Cup kval
11:20-12:20 GP Ponnyn Final
12:30-13:20 Agility och Mounted Games
17:00-19:15 Göteborg Trophy (Grand Prix hoppning)
20:00-23:00 Reem Acra FEI World Cup Dressage Grand Prix Kür

Söndag 27 februari

10:00-11:00 Young Rider Krafft Cup Final
11:50-12:50 Speed Final, Internationell tidshoppning
14:45-17:00 Rolex FEI World Cup Jumping

Jag ska satsa stenhårt med Ofelia nu, vill kvala till SM med henne, hon är ju så grymt duktig hoppare och hennes teknik är fantastisk!

 


7. Min sadelkammare

Okey, nummer 7 var att beskriva sin sadelkammare.. I våran sadelkammare har vi 10 st sadelhängare och 10 st träns hängare. Vår sadelkammare är gul jag vet jätte hemskt, vi ska ändra färgen! Vi har 4 skåp och ett element och ett fönster med svartgalller in mot sadelkammaren, för inbrottens skull. Allt för att göra livet surt för snattare mohahaha! Våran sadelkammare är ganska liten, avlång med sadlarna på en sida och skåp på den andra oså. Jag ska fota någon gång så ska ni få se! / Nathalie

Point Two Air Jacket Säkerhetsväst

Såg nyss att den nya säkerhetsvästen kommit ut på Hööks hemsida. Det är en helt ny funtion på denna säkerhetsväst, den väger 900gram. Det står i beskrivningen att den har den snabbaste reaktions tiden av alla ridvästar denna ska tydligen känna av när man är påväg av från hästryggen och då ska luften lösas upp i västen på 0.1 sekund. Denna är mer utvecklad för nacken den ska motverka så man inte får whiplash skador, man kan även ha denna över en säkerhetsväst?

Själv vet jag inte ifall jag tror på denna metod? Tycker det verkar konstigt att man ska ha den över en säkerhetsväst? jag använder aldrig säkerhetsväst, känner mig så enormt orörlig och kan inte rida dressyr eller hoppning med för mycket kläder (ex, stor tjock jacka el thermobyxor.) eller sk-väst. Ska man då ha denna väst över en säkerhetsväst måste man bli enormt osmidig? Den är ganska dyr oxå, priset ligger på 5895kr.



Här ser ni själva att han har den över en sk-väst. Trodde detta var en sk-väst, missförstod dem tydligen.
Här kan ni läsa mer om den nya högtekno säkerhetsvästen, klicka här.

Ps. Kan fortfarande inte lägga upp mina egna bilder?!?!

/ Nathalie

Dagarna går..

Nu är det fredag igen, en hel skolvecka har gått det känns som om det var söndag i går? Igår red jag ofelia barbacka runt lite på gården, bara i skritt så det var inte så mycket för hennes del! Ska försöka hoppa imorgon och idag blir det väl lite dressyr eller något. Jag har blivit utsedd till någon slags människa som ska ta atg i hästtävlingarna på skolan så jag känner att jag bara tänker på det nu. Känner mig jätte stressad måste hitta någonstans att ha tävlingen då Örks var så himla otrevliga mot mig i telefonen, men de löser sig alltid! Blogg.se CEPAR så jag kan inte lägga upp alla fina bilder jag tog igår nu.. åhh lovar att dem ska komma upp idag!!

/ Nathalie


-8

Sitter i mitt kök och ska snart dra på mig ridkläder och bege mig till stallet. Det är 8- ute brr. Idag blir det nog dressyr på volten, känner att det jag planerade för ofelia denna veckan blev inte alls som jag hade tänkt mig men men! Ska ta med kameran idag så det blir massa bilder sen / Nathalie

6.Första tävlingen

Min och Ofelias första tävling var dressyrtävlingen vi var på i höstas. Jag såg det mest som en träning iom att vi typ kom sist och vi var inte så jätte vältränade osv. Men det gick bra iaf, vi startade en lc:2 programmet var jätte lätt och ofelia var svin duktig bara jag som glömde bort lite vägar haha red fel osv. Ofelia var inte så jätte stark i ryggen då så jag kunde inte sitta ner i traven så jag fick mycket avdrag då när jag red lätt. Här är lite bilder från dagen före och en bild ifrån tävlingen inte den bästa men lite bilder iallafall :)




Den som..

Jo den som gissade rätt på vad jag skulle göra i helgen var http://poneygeeks.blogg.se/ Jag ska nämligen åka och provrida en stooor häst, vart det leder det får vi ju veta då! / Nathalie



Vila

Ofelia får vila idag, dels för att det gick super igår och för att jag kommer inte kunna rida med det här humöret. Jag hoppar på fredag eller lördag istället och då lovar jag massa bilder. Nu ska jag ta itu med mig självv slappa kolla på film och ikväll blir det stallet med världens bästa pappa som får följa med ♥ Ska ta med kameran iaf och se vad det blir för bilder! Kram på er.

och..

...här tog motivationen slut. Blir nog ingen hoppning idag. eller får se är skit förbannad just nu. Vi hörs.

God förmiddag...

som min samhällslärare alltid säger. Jag är hemma en sväng nu alla mina vänner stack och skulle äta på Amalias,ush. Idag blir det hoppning och jag längtar jätte mycket, har inte ens lust att gå tillbaka till skolan. Är och händer bara massa skit där alla är så himla dumma i huvudet! Hade världens lustigaste drömm inatt med Hanna & Petra mina grannar kom ner och jag smuglade in dom i mitt fönster? Kan inte sluta tänka på det haha!
Åhhh vill åka och handla massa nya häst saker men nästa måndag ska nya delar till dressyr tränset inhandlas. Och ihelgen ska jag EV iväg på en liten 35 min tripp åka båt och prov**** Kan ni gissa vad jag ska göra? Ska bli spännande, gör det mest för skojs skull men även för att jag vill testa för någon gång kommer det att hända. Haha till och med att jag själv blev nyfiken? Vi hörs senare, och i efm kommer det massa fina bilder det LOVAR jag *blink* / Nathalie

5. Första gången du rider din häst

Åh jag har inte kort från allra första gången i och med att jag ridit in ofelia själv, men jag kommer ihåg exakt hur det gick till kan ju berätta! Jag och Lisen (en tjej som hjälpte mig från marken när vi red in) hade longerat ofelia och jag "hhängde" en stund över ryggen sedan bara satte jag mig upp helt random när vi gick lite och Lisen blev lite förvånad, men när jag kom på mig själv att jag satt på henne fick jag lite små panik och hoppade sakta av när lisen hade gjort halt. Haha, tyckte det kändes jätte konstigt hon var ju min bebis som det inte gick att rida innan och helt plötsligt så satt jag där på ryggen utan problem. Självklart flög jag av en och en annan gång men inte mer än 10 ggr. Ofelia var väldigt lugn under inridningen och protesterade aldrig där emot har jag fått betala för det nu. Förra våren april maj var hon riktigt jobbig, hon gick lika mycket på två ben som mig och alla tänkte att jag skulle dö vilken sekund som helst. Har som sagt inte en bild från första första uppsittningen men ni kan få lite andra bilder :)


Kolla jag hittade en bild ifrån första gången jag rider ;)




Lek med mig!!

Får nog avsluta här annars slutar det med 100000 bilder på bara ofelia, det blir nog hoppning imorgon istället och dressyr på torsdag och uteritt/markarbete på fredag passar mig bäst. Som sagt taggar för hoppning imorgon, jennifer min syster hänger med och fotar! Vi hörs imorgon ha det bäst! / Nathalie

Dagens träning

Gick super bra hon lossnade riktigt bra i både trav och skritt och lyssnade precis på vad jag sa åt henne och göra. Galoppen där emot var hon helt konstig i idag, hon lutade sig inåt och nacken var helt felställd! Blir att åka till AnnaKarin i Grankärr snart. Här kommer några bilder ifrån dagens träning, Emma är inte den bästa fotografen!




Ska inhandla ett nytt objektiv snart till min kamera, vill ha en som fångar upp det man fotar i den här stilen på bilderna ovan bra zoom och allmänt bra skärpa osv..

Vi hörs senare ska ju fortsätta på min lista oxå. / Nathalie

4. Favoritbilden på min häst


Jag bara gillar den här bilden, kan inte välja en favorit bild har så många..kanske kommer en ny favvo bild idag vem vet? / Nathalie

schooltime

Sitter i skolan och väntar på att dagen ska vara över så jag kan åka till min älskling! Ska mysa massa med Buzz & sighsten och ta massor av kort. Tänkte berätta för er vad som står allra högst upp på min önske lista just nu och det är...

Ska åka in och prova dem i veckan, tycker det är jätte viktigt att man trivs i de skor/ridstövlar man rider i.
Dessa ska inhandlas snart!! *happy face*

vi hörs i efm / nathalie

stress...

Godmorgon! Jag hatar att stressa på morgonen men tyvärr är nog stressen min allra bästa vän för jag stressar varje dag ?!? SLängde mig in i duschen och stod där i 20 min så sköööönt. Idag blir det skola sedan dressyrträning med emma&kilroy. Ska släpa med min syster så hon ska få fota och rida lite på ofelia, jag bara känner på mig att hon kommer gå skit fint idag! Här kommer lite bilder ifrån tävlingen.


sara&simba

Lollo&lex

Elli&Bella

Lilla Amanda & wimmy tror jag.

Avslutar med den här söta bilden på mina älsklingar. Längtar redan upp till stallet!
/Nathalie

Godnatt..

Nu ska jag sova, vad tycker ni om designen?

/ Nathalie

Äntligen!

Som jag har väntat, vad fint det blir men det är lite kvar som ska finslipas. Var uppe i stallet i efm innan gymnastiken hade laddat upp kameran men glömt att sätta i minneskortet? så typiskt mig, hade ju tänkt att ta kort på Sighsten&Buzz men nä det gick ju inte då. Imorgon blir det dressyr är as taggad? konstigt, hade det varit i höstas hade jag hellre hoppat eller ridit ut en sväng. Nathalie börjar bli lite dressyr inriktad nu vet ni haha, jag känner faktiskt att vi behöver det. Hon är så "obalanserad" i vänster galopp så de ska vi öva på imorgon! Då blir det oxå massa bilder och presentationer på alla hästarna i stallet just nu.


En söt bild på Ofelia tagen i lördags. Den ända helprofil bilden jag lyckats ta på henne.. hon ska alltid gå efter kameran och nosa!

Design?

Jo jag vet att bloggen ser gräslig ut och det var meningen att designen skulle vara klar när jag skulle börja men jag kunde ju inte vänta på designen hehe. Josefine Axelsson gör min design här har ni hennes blogg grym tjej som tar gymma bilder och gör sjukt fina design's! http://jnaxeelsson.blogg.se/

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

3 Min största rädsla inom ridsporten

Oj vad svårt, har jag några rädslor inom ridsporten? Jo, när jag har kvällarna istallet så brukar jag springa runt flera gånger och kolla så att inget ligger imot elementen så det kan börja brinna. Min största rädsla är verkligen att det ska börja brinna i stallet på kvällen eller natten att man får ett samtal och ush nej det får bara inte hända! Jag är också rädd att Ofelia och jag ska vara med om en riktig olycka som skulle kunna skrämma upp mina föräldrar så pass att de sålde henne eller något men iom att jag betalade felan helt själv och alla papper står på mig så tror jag att de inte skulle kunna göra det mot mig, Ofelia är min absolut bästa vän. Jag har också varit rädd för att hästen ska ramla och bryta benen. Är välldigt noga med vägunderlag och vart jag galopperar och hur fort och hur kontrollerat för det bestämmer du som sitter på ryggen! Det är många ryttare som förlorar fullständig kontroll över hästen när man galopperar, inte bra.

Ja jag tror jag har svarat på den delen.


Någon är bra på att fota? haha, missar ju halva ofelia? Söt bild från igår!

Passa på!

Att köpa ridbyxor på hööks just nu 15% rabatt på alla ridbyxor ett litet tips. Jag har själv två riidbyxor ifrån hööks och är riktigt nöjd med kvaliten trivs jätte bra att rida idem, formar sig jätte bra efter kroppen krymper inte i tvätten, det är skönt! Tänkte också passa på och tipsa om Charlies Häst & Hund i Jkpg rear ut Charlies egna märke då de ska byta logotype "köp 2 för 1" Jag ska själv åka in i veckan och passa på handla på både hööks & charlies, måste handla jätte mycket känns det som. Nya benlindor, nya schabrak och ett nytt hopp schabrak till tävling, huva, ridbyxor, pälsglans, handskar, thermotäcke och ländtäcke!

Idag ska ofelia vila hon gick så bra igår på banhoppningen. Imorgon ska jag träna dressyr, ska dra med min lilla skåning som är här i gränna och hälsar på som hästskötare. *hihi* Onsdag tänkte jag köra lite markarbete på volten hemma även kanske skritta ut i skogen. Torsdag eller Fredag ska vi hoppträna i ridhuset. Det beror på vilka tider som är lediga och vad jag ska göra osv den dagen det inte blir hoppning blir det dressyr i ridhuset. Lördag ska jag ta med emma ut och så ska vi rida ut en rejäl sväng och sedan på Söndag får det bli Dressyr igen. Tänkte försöka satsa på att komma iväg på en dressyr träning måste jobba upp lite mer fys på Ofelia och skärpa mig med att det bara är måndagar hon ska vila. Jag ska satsa stenhårt på hoppningen nu, nu till sommaren ska jag pröva ut en ny hoppsadel till oss. Aja vi hörs senare tänkte skriva nr 3 på "listan" idag.

Åh juste, igår kom Sigges lilla kompis Buzz, dom var nog hos oss vid 9 tiden. Sighsten sprängde staketet 3 ggr igår jätte jobbigt! Måste vara jobbigt för lilla bebisen också att lämna mamma oså. Vi hörs senare idag!

wihu

Banhoppningen gick så grymt bra, hon skötte sig jätte bra. När vi startade 40cm så dummade hon sig och gled och sidan på två hinder bara rena dumheter! Det var som om hon tyckte att det var löjligt att hoppa det men på 50 så var hon jätte duktig hoppade mycket högre än vad hon behövde! På fredag åker vi till katta och hopptränar och ger järnet. Och om två veckor är det träningstävling och då höjer vi oss lite, vi kör på 50 och 60 då. Är jätte glad!


Snyggt snyggt!

Min sötnos!



En glad Nathalie! ;)

Avslutar med den här söta bilden på oss!

Tidsinställt

Provade nu med Tidsinställt inlägg och nu är jag säkert i stallet och fixar.

Jag har iallafall bestämt mig för ett nytt dressyr träns på Ofelia, det blir ett ifrån hööks.



Känns som detta skulle passa henne riktigt bra då achengrimman inte passar ofelia iaf inte så grov. Denna blir perfekt men jag ska sätta dit ett bredare och mer u vingat swarowskipannband! SNYGGT!

Vi hörs när jag kommer hem.

2 Berätta det sämsta/bästa med din häst

Ok, det bästa med Ofelia är att hon är precis som jag (nästan) Jag har ridit in henne själv så jag känner henne helt och hållet, hon märker när jag är ledsen eller mår dåligt då blir hon lite "oj vad har hänt nu" och gosar jätte mycket. Och en till gullig sak med Ofelia är att hon är en riktig DIVA på hoppbanan.

Det sämsta med ofelia är att hennes humör svänger på bara några sekunder ex. hon kan va jätte nöjd och stå i stallgången och njuta går jag in i sadelkammaren för att hämta, min hjälm kan hon bli skit sur när jag kommer tillbaka.. vet inte riktigt varför? men hon gillar inte att bli lämnad ensam men det gör jag hela tiden så hon får bara gilla läget. När hon blir sur gillar hon inte när man tar på henne och försöker gulla med henne, då markerar hon hey, jag är lite irriterad på dig. En annan dålig sak med ofelia är att hon är så grymt svår att hitta foder till? Jag har provat allt och inget passar. Betfor, mûsli, Linfrökaka, Kraft, Havre, Mineraler u name it. Just nu har jag betfor och en säck lin som jag knappt använder bara om jag ser att hon verkar lite hård i magen. Hon blir så fruktansärt pigg på ALLT, hon måste komma in senare än 8 om hon ska stå inne på natten annars biter hon på boxkanten eller tar sig ur? Jag tror bara att hon egentligen vill vara med sina vänner, sky&svea och sighsten men de går ju ute. JAg brukar variera har jag inte ridit en dag får hon gå ute den natten osv.

Oj haha jag skrev inte så mycket på Bästa men självklart övervinner den sidan, skulle kunna skriva hur mycket som helst. Det tror jag att alla kan jag skulle kunna öppna en flik med bara ofelias klantigheter och dummheter skulle kunna skriva flera sidor om det.

Har tänkt på att ibland ex. Ofelia gillar inte att gå in i transporten och vissa gånger har man ju bar gett upp och blivit skit sur, jag kan sitta och skratta åt mig själv nu. Varför gjorde jag inte som jag gör nu? så hade vi sluppit allt sånt här tjafs och bråk. Jag lastar ofelia med träns och i bettringarna sätter jag fasst kedjegrimskaft och sen har jag en vanliggrimma utan på det och grimmskaft i den med, så gör hon som jag säger och går in och är duktig så håller jag i grimmskaftet och börjar hon bråka så hugger jag tag i kedjan och då ger hon sig direkt. Det är jätte viktigt att markera vad som är rätt och fel där av två olika grimmskaft.

Nä vi hörs lite senare nu ska jag börja fixa mig och äta frukost mm. Önska mig lycka till idag!!

Banhoppning idag

Idag är det ju banhoppningen och jag behöverinte vakna förens om en timma men jag är så glad så jag kan inte sova. Jag ser detta som en liten tävling det är ju våran första grejj såhär som vi är med på i hoppning, vi har ju tävlt i dressyr en gång men det här känns med på riktigt! Detta ska bli jätte spännande och se hur det går, kommer säkert bli jätte mycket hästar oså för ofelia hon kommer vara helt slut sen när hon kommer hem! Vi hörs senare!

Melodifestivalen är ett skämt!

Helt ärligt? Vad är det som händer med svenska slagerfestivalen? Dansbandsmusik, opera, hårdrock och nu buggband? Jag spyr på skiten och tycker att det räcker med idol där man får höra lite av alla musik typer men alvaligt talat hur blir det nästa år? vad händer då? Det ända som är roligt är hon "häxansurtant" och hennes kompanion det ända jag kollar på men jag dissar hela melodifestivalen tycker det kan lägga ner helt och hållet.

Vi hörs imorgon!

1. Presentation av mig & min häst!

Okey, här kommer en presentation av mig och min häst!

Jag heter som sagt Nathalie och jag är 17 år och har hållit på med hästar enda sedan jag var 3 år , nu de senaste 5 åren har jag i stort sett hållit på med unghästarna och tävlat min ponny. Och nu fram över har jag tänkt att fokusera lite mer på unghästar då jag har öppnat mitt intresse för det. Går på grennaskolan inriktningen samhälle ekonomi.

Ofelia är 5 år i år och import från Danmark. Hon kom som 3 åring till mig oinriden grundhanterad. Så jag har ridit in henne själv och nu är hon underutbildning. Hon älskar att hoppa och är riktigt duktig i dressyren. Jätte kräsen med foder, jag har fortfarande inte hittat ett bra foder som hon "älskar" eller passar bra till henne! En riktig diva men endå en ängel! Vi känner varann innan och utan nu och jag märker direkt på henne om hon är på dåligt humör eller har en dålig dag..


Jag och ofelia hösten 2009

Jag och ofelia våren 2011



Lördag

Godmorgon, hur kommer det sig att jag är så duktig på att uppdatera på mornarna? Sen glömmer jag lixom bort men det kommer nog. Igår var jag som sagt i Göteborg hela dagen kom hem kl 9 på kvällen och jag handlade inga hästgrejer. tyvärr. Blev mest "vanlig" shopping. Idag ska jag och emma rida en sväng. Hoppas vi kan rida ner till ridhusey så jag kan rida lite ordentlig dressyr idag. Imorgon är det ju "banhoppnings träning" är lite nervös faktiskt? Haha såg att min lilla syster andrea's kompis skulle vara med hon är lixom 7 år ? Kul om jag möter henne iom att jag hoppar så låga klasser. Aja det är inte höjden som dömmer kapaciteten säger jag bara!

Tänkte börja med en sån här rolig grej, tänkte börja redan ikväll om jag inte glömmer såklart.

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa och sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilden på min häst
Dag 5 - Första bilden på när du rider din häst.
Dag 6 - Skriva om första tävlingen med din häst.
Dag 7 - Hur min "sadelkammare" ser ut och vad som finns där.
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Dag 16 - Bild på en häst jag saknar
Dag 17 - Ryttar idol du har.

Vi hörs senare!

Godmorgon

Här sitter jag med handuken runt håret och kom på att jag glömde uppdatera igår. Jag red Ofelia runt tornet en sväng och det började med att hon stegrade av mig vid Emma, men jag hoppade upp igen och sen när vi var på väg hem så fastnade vi i bomen och hela sadeljorden gick sönder? (jag som måste ha den sadeln på söndag) Jag flög åt sidan och fick bakhuvudet mot bomen. Sen fick jag sadla av hästen i skogen och leda bort henne till stallet. Gud vill verkligen inte att vi ska komma iväg och tävla/träna. Idag ska jag åka till Göteborg och mysa lite, så Ofelia får nog vila idag om jag inte longerar henne när jag kommer hem eller något. Nu ska jag äta frukost, vi hörs.


Jag & Ofelia hösten 2009

Jag och min förra ponny Forricka sommaren 2009

sommaren 2009, saknar dig pluttis <3

Stallet kallar..

...Nu åker jag till stallet, fick äntligen tag i emma men det ser ändå ut som att jag rider själv. Hittat världens bästa onlineshop med schockmöle kingsland och massa andra produkter med bra kvalité mm. http://cheval.shop.textalk.se/sv/ så lyder hemsidan! Vi hörs sen.


Ett hästhuvud med en människokropp.

Tävlingstermin

Så här har jag planerat våran tävlingstermin våren 2011

20/2 Banträning hoppning, Grankärr
12/3 träningstävling, Grankärr
19/3 Klubbtävling satsar på 60, Grankärr
7/5  Klubbtävling satsar på 70-80, Grankärr
14/5 Träningstävling Grankärr ( har ej bestämt mig )

Tråkigt att jag inte hittar fler tävlingar på andra ridklubbar här i närheten?

Jag tycker det är jätte viktigt när man har unghäst att inte gå för fort fram och tänka på hästen, men samtidigt är det vktigt att man försöker och att man har mål annars kommer man ingenstans. Klarar man det målet får man satsa på nästa, och klarar man det inte så försöker man en gång till. Man kan inte ge upp och satsa på nästa mål för dit har inte hästen kommit även om du är där, en unghäst tar mycket längre tid på sig än människan. Det beror ju också jätte mycket på från unghäst till unghäst, en del unghästar tar lite längre tid på sig andra går det jätte fort för att lära sig.

fynda hästar?

Åkte aldrig till stallet, åker senare och hoppas på ridsällskap! Eftersom att jag inte har något att göra så sitter jag och kollar på hastnet.se på hästannonser och så ser jag att alla rubriker lyder så här " Passa på att fynda" "högst erbjudande" "10 % rabatt på fölet" Har folk inget vett i hjärnan? Det ser ut som Hästtradera eller något. Vill man inte att hästarna ska komma till ett tryggt och kärleksfullt hem? Och självklart mycket motion osv. Skriv aldrig Fynda talangfull häst, jag tycker det ser så desperat ut.

Hade tänkt att rida ut en sväng idag om jag får tag i min kära emma, hm hon vägrar svara i sin mobil! Kanske jobbar?




På bättringsvägen!

Tummarna upp för nu är jag på bättringsvägen WIHU! Och på söndag blir det banträningshoppning i grankärr jag ska vara med på 40 cm & 50 cm , känns mesigt jag vet men man ska klara av det oxå. Ska upp till stallet nu och rida min lilla älskling, hon har vilat i två dagar så jag hoppas att det går lungt och fint. Kanske ska filma lite? Förlåt för zero uppdatering igår men det var för att jag sov hela dagen och det kan ju vara en förklaring till att jag är på bättringsvägen. Vi hörs senare.

Ullared?

Har varit där två gånger tror jag, och jag är inte så imponerad av deras kläder osv, men där imot gillar jag verkligen deras Ridsportsavdelning och jag är i ett stort behov av att åka dit jag behöver lite nya benlindor schabrak ridbyxor och allt sånt där smått man bara kan plocka på sig skräp är det väl egentligen. Tycker ullared borde ha en internet shop för mig som inte har körkort och har föräldrar som inte föredrar att åka dit eller rättare sagt som aldrig åker dit så är det ju inte så lätt.. Nä jag får ta tag i Emma och säga till henne att vi måste åka dit hehe.

Nytt träns..

...ska inhandlas snart! Vill ha ett fräsht fint enkelt dressyrträns och tycker ju att de lackade tränsen är riktigt fina och ser så rena ut! Det på Hööks är riktigt fint och är precis ett sånt jag vill ha till ett bra pris med.

Hade dock tänkt byta ut pannbandet till ett swarowski pannband..detta skulle vara fint till

Pannbandet hittar ni oxå på Hööks!

hiss & diss

Tänkte slänga upp en hiss och en diss..

Nathalie dissar:

Hovglitter,mul & ögonglitter det kan väl vara fint och så men jag tycker att det blir alldeles för mycket.. jag menar det är hästar och inga leksaker vi har eller hur? Snart ska vi väl börja ha läppstift och foundation på våra hästar oxå?

Nathalie hissar : hittade ingen bra bild men ögonbindel gjord av gele vill jag hissa! Nu när jag är sjuk så har jag haft jätte ont i huvudet och varit varm och då tog min syster frsm en ögonbindel som legat i kylskåpet kall och go. Hur bra är inte det! Finns att köpa på IKEA, billigt och bra ;)

Godmorgon

ska snart bege mig till stallet, shit vilken natt har varit jättejobbigt att sova jag hatar att vara sjuk! Jag ska bara släppa ut hästarna fort och ge den mat sedan åka hem och lägga mig igen. slänger upp ett inlägg sen.. byebye.

pizza & cola!

muuums vad gott det var med pizza och cola när man hade feber? haha konstiga jag. Har kollat på mean girls 2 och den var faktiskt rätt bra, men jag trodde dock att det var en fortsättning av den första filmen men det är det inte! Nä en liten kort uppdatering nu ska jag sova och hoppas jag vaknar upp med mindre feber. Vill så gärna rida imorgon men men vi får se! Godnatt.

Glad alla hjärtans dag

De är ju alla hjärtans dag idag och jag ligger med 40 graders feber i sängen.. kände mig helt ok i morse och var uppe i stallet och red men det var nog droppen för när jag kom hem direkt blev jag jätte kall och frös och sedan svettades jag och tog tempen då var den 38, kul! Isabelle min kompis var med mig i stallet och red lite på ofelia idag haha.. var jätte kul att se någon annan rida sin häst, men vad "dum" hon är när andra rider henne hon lyssnar inte alls så bra som när hon gör när jag rider och hon busade jättemycket när Bella skulle galoppera..aja busponnyn. JUSTE haha när vi öppnade stalldörren i morse så möttes både jag och bella av en stor blöt kyss från ofelia, ganska kul iom alla hjärtans dag men busen hade ju sparkat sönder sin dörr, mindre kul! Hon får gå ute i natt med resten av gänget kanske hon blir lite lugnare sen när jag ska rida henne? Ush vad mitt huvud värker! Har sovit ända sen typ kl 13 till 18... Snart kommer min världens bästa pappa med piggelin och han var jätte orolig, han hörde ju hur dålig jag lät, söta pappa! Nä nu ska jag försöka vila lite! Vi hörs


En socker söt syster Andera

Andrea & Allis!


Jules Ofelia Princess

Tänkte berätta om mitt hjärta, Ofelia.
Ofelia blir fem år i år, hon impoterades ifrån Danmark i maj/juni 2009 sedan kom hon till mig i agusti. När ofelia kom till Sverige var hon helt ohanterad, Anita som importerade henne berättade att han som skickat hit hästarna bara slängt på dem, de gick lixom inte att hantera. Anita började hantera henne fick på henne en grimma och gick sakta fram dag för dag. När Felan kom till mig kunde jag leda henne tränsa henne men jag kunde INTE ta av grimman, hon var nått fruktansvärt rädd om hennes öron. Jag kunde verkligen inte vad jag än gjorde pappa höll i henne och jag försökte klappa dom försiktigt men hon slängde sig stegrade bockade fastbunden i stallgången.. så till början sket jag i grimman den satt där vad vi än gjorde.. Jag började så småning om sadla henne och vi fick riktigt bra kontakt hon var mer tillgiven till mig än någon av de andra hästarna. Sedan kom det ju en dag jag ville kunna ta av grimman och ta på, så jag anlitade lite hjälp av en tjej som heter Lisen, grym tjej! Jag berättade vad ofelia hade varit med om. Att gå i en stor flock på Danmarks slätter och bara leva livet i 3år sedan komma till sverige och ska bli ridhäst är inte lätt, hela hennes liv förändrades på en sån kort stund! Det första Lisen gjorde var att sätta på grimskaftet hålla hårt i det och ta tag i örat och höll i det, hon slängde sig och höll på i några minuter med sen bara slappnade hon av och fattade lixom att det gjorde inte ont och det var inte farligt? Efter det har det aldrig varit några problem, nu går hon utan grimma i hagen och det går kanon att ta på och av mm. Lisen hjälpte mig även komma upp på ryggen på Ofelia så i Januari 2010 var Ofelia helt ridbar i skritt trav och galopp och vi höll på i ca 1 månad, minns att Lisen bara var ute hos mig 15 ggr. Hade förväntat mig mycket mer jobb. I Maj 2010 bytte vi stall pga vissa omständigheter. Varken jag eller Ofelia trivdes i det stallet vi stod i, hon hade inga vänner och det hade inte jag heller. Så vi flyttade till Stall Norra Boarp där vi står idag. Ett underbart stall och sommaren 2010 förändrades och utvecklades både jag och ofelia makalöst mycket. Vi har ridhus 5 min  ifrån stallet perfekt framskrittning, vi började träna regelbundet för dressyrtränaren Angelica. Vi var med i vår första dressyr träning i sept/okt minns inte riktigt, det gick väl sådär men vi tog det mest som en träning. Nu i år har vi börjat hoppträna 1 gång i veckan för Katta i Grankärr och hon hoppar som en ängel! Nu nästa helg på söndag ska vi på vår första hopptävling *ler* . Som sagt så har vi tagit det rätt lungt inte stressat särsilt mycket men det har berott på mycket. Dels för att både hon och jag mådde dåligt ett tag och det blev inte så mycket träning förra vintern då vi inte hade någon tillgång till varken ridhus eller ridbana! Men som sagt så mår både hon och jag prima och trivs som handen i handsken i Boarp!


Januari 2011

Morötter är livet!





Älskar mitt hjärta, hon är verkligen min bästa vän och vi känner varann utan och innan!

ingen horse show för mig inte...

Nähäpp, det blir ingen horse show för mig nej! Blir så ledsen hade ju verkligen sett fram imot det det var ju höjdpunkten men men, får väl kolla hemma ifrån tv soffan som vanligt! Men iaf, har varit i stallet hela förmiddagen, mina syskon var med. Måste ju köra lite med dom, de hjälpte mig mocka packa mat fylla vatten göra kraft och borsta mm. Red på volten barbacka med Ofelia Steph & Andréa red lite med. Ofelia var jättepigg och ville inte alls arbeta hon ville springa och busa med mina syskon som sprang brevid när jag försökte arbeta henne lite iaf men men. Måste berätta en kul sak som hände igår när jag var ute i hagen och mockade lite, helt plötsligt när jag stog där kom lilla sighsten (7 mån gammal) fram till mig och började busa.. så vi sprang runt i hagen han bockade och stegrade och rullade sig han lekte verkligen det var sjukt gulligt och kul. Vilken känsla! Hade inte med mig kameran vilket var synd hade fått as tuffa bilder.

Känner mig fortfarande dålig lite sämre idag faktiskt så jag ska fortsätta vila och kolla på Mannen som talar med hundar!



Lilla Sighsten som står hos oss ska vänjas av vid mamma Svea nu. Sighsten är efter Eighty eight keys och kommer snart få en lek kompis som kommer nästa helg, samma ras som siggis, Angloarab.

Hörs senare

Goodnight...

Stallet klart nu väntar en hel natts sömn så skönt, kan behövas eftersom att jag känner mig lite sjuk.. Snart är det morgon igen och då väntar stallet och gymnastik mm. Godnatt!
Stallet + massa skrot och en fin transport och en del av kilroys hage.

Börjar bli sjuk

Känner mig lite febrig och har jätte ont i halsen, tror jag börjar bli sjuk. Det hindrar mig såklart inte från att avra i stallet, har suttit hela dagen och kollat på film förutom i morse då jag var uppe i stallet red och grejade. Måste åka upp nu igen och kvällsfodra borsta Kilroy lite osv mata grisarna, fåren och hästarna såklart. Pappa är världens snällaste som får köra på mig som en dåre hehe. Tänk vad skönt det ska bli sen när jag är 18 är ju bara "ett" år kvar..haha sen är jag typ fri. Nä nu måste jag göra iordning mig för stallet.


Jag och hunden Allis som jag tog hand om i en vecka i höstas, saknar verkligen den hunden.

Länkar till spanska..

Här kommer två länkar om de spanska hästarna nere i Malaga, den ena hemsidan är till grannen Inger, som bor granne med Juan han som är ägare till hästarna. Den andra länken är till Ingers dotter Lisa som bor här i sverige, på deras hemsidor kan ni läsa och följa hur de går och vad som har hänt mm. Man kan även följa Emma (min stallchef) och Angelicas (min dressyrtränare) arbete där nere, hur det går för dem mm.

http://stall-lisa.com/spanskahastar.htm
http://www.inger-andalucien.se/

Solsolsol

Vaknar upp till en underbar dag med massa sol och klarblå himmel är inte det underbart? Jag har ridit en sväng i skogen nu på morgonen och det var så härligt, när jag närmade mig stallet igen påväg hem från ridturen möttes jag av sighsten lilla bebisfölet i hagen så han gick med den sista biten till stallet fast i hagen. Fick äntligen tag i min stallchef Emma, hon är i Malaga i spanien och tar hand om lite hästar som nästan har svultit ihjäl. PRE andalusier tar hon hand om, de har en gång varit riktigt fina men tyvärr har de blivit misskötta. Hon hade det super bra där nere, de hade fått på hästarna några grimmor som hon köpte med sig ifrån sverige och ni anar inte hur mycket jag vill vara med där nere men jag måste ju ta hand om alla hästar här hemma såklart. Märks att Kilroy saknar emma, han börjar bli riktigt trött på mig han vill ut och rida och han vill bli ompysslad. Pysslar med honom så mycket som jag hinner men nu är det ju lov och då ska jag försöka mysa lite med gamle farbrorn.


Kilroy & Emma

Nä nu ska jag ta och lata mig lite kanske sova en stund?

update

Glömde uppdatera mer igår förlåt! Det blev iaf ingen ridning, fick tillslut tag på hovslagaren så han var där och slog på tappskon. Idag så snöar det jätte mycket ute och yr och det är inte alltid det roligaste väder att rida ut i? så ofelia får nog stå idag med eller om jag longerar henne? Aja, uppdaterar mer ikväll men ni ska få lite bilder från igår.


irriterad!

Jag får inte tag i en enda hovslagare? snacka om att ha oturen på sin sida idag alltså helt sjukt! ringer som en galning och försöker få tag desperat efter en hovslagare men ingen svarar, ringde till 118118 för att ta en annan hovslagare vilken som helst men nä dom hittar ju ingen eller fattar inte ens vad jag menar! inkompitente idioter ska aldrig mer ringa dit!

Men iallafall, jag ska försöka ta mig upp till stallet och mocka och greja. Min häst sket ju i sin egen krubba så jag ska försöka göra rent den. Dessutom hade jag planerat att ta fram min moppe idag så jag kan ta mig lite smidigare till stallet och dit jag vill men nä då ska det snöa! Not my day today! Hade ju tänkt att anmäla mig till gbrf's träningstävling på söndag i hoppning plus att det är hoppträning imorgon men efter som att min häst har varken sko eller varit igång på 4 dagar så kommer det inte bli som jag planerat. Ofelia har en tendens till att bli väldigt pigg om hon får "vila" i bara en dag, det funkar lixom inte, och efter fyra dagars vila starta med hoppträning känns inte som om det vore den bästa kombinationen. Ofelia älskar att hoppa och blir helt galen, sist flög jag av haha lyckat!

Här ska ni få lite bilder..



Min syster soppar så fint!

Kaosmorgon

Okey, nu ska jag dra igång med det här på riktigt och skärpa mig! Jag startade min morgon med en promenad med hunden Wilma i snöstorm. Sedan åkte jag och pappa till stallet för att släppa ut hästarna vilken kaos morgon säger jag bara! Jag började som jag alltid gör när jag har morgonen i stallet, ge hästarna kraftfoder fyller uteburarna med hö släpper ut dom en o en allt efter som att de blev klara! Sedan skulle jag ge fåren mat då springer de ut en efter en så jag och pappa får springa och jaga fårskallar?! När jag sedan var påväg hem och hade lite brottom för stt hinna göra iordning mig till skolan så blir jag utelåst för mamma är och lämnar barnen..hm lyckad morgon lite lagom kaotisk! Hoppas på att få tag i hovslagaren så han kan slå på tappsko på min darling Ofelia!






RSS 2.0